clown doctor

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Fülöp Attila elmondta: a civil szervezetek az általuk gyűjtött adományok értékének 5 százalékára pályázhatnak, és ezt az összeget a szervezet az alapcélja szerinti tevékenység feltételeinek biztosítására költheti. A kormányzati normatív hozzájárulás összege, amelyet a Nemzeti Együttműködési Alapból biztosítanak, 10 ezertől 500 ezer forintig terjedhet.

A civil szervezetek a támogatást normatív alapon kapják meg, azaz csak a jogosultságot vizsgálják. A pályázatra augusztus 21-éig lehet jelentkezni, ugyanakkor a helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a támogatások kifizetése a keret kimerüléséig tart, az igénylések beérkezésének sorrendjében.

A helyettes államtitkár a sajtótájékoztató helyszínén, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján az intézmény civil adományokból is működő játszóház-alapítványának tevékenységét kiemelten méltatta.

Szabó András, a klinika igazgatója és Garami Miklós, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a klinika igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy a gyógyítás mellett számos különböző kiegészítő rehabilitációs és szociális programot folytatnak, részben civil segítséggel. Példaként említették, hogy a napokban Tihanyban ötven daganatos és leukémiás gyerek vehet részt egy aktív rehabilitációs programon.

A pályázati felhívás itt érhető el!

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.