tapolca

A Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút aggteleki rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg május 23-án „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot, amit a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen. Az ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői 2017. június 30-ig adhatják be pályázataikat. 

Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára beszédében elmondta: a pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. Látogatóbarátnak tekinthető az az ökoturisztikai létesítmény, amely a természeti és táji örökség megőrzése mellett történő bemutatáson túl, a látogatók igényeit is figyelembe veszi, illetve a tervezése és működtetése a kereslet ismeretében zajlik. Ezek a létesítmények infrastruktúrájukat tekintve, felszereltségben és a szolgáltatásokban is a látogatók alapvető elvárásainak megfelelően vannak kialakítva és a természeti örökség bemutatása élményszerűen történik – foglalta össze a helyettes államtitkár. 

A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői (nemzeti park igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások stb.) pályázhatnak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban. A címet elnyerő létesítményeket a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

A 2017-ben beérkezett pályázatok között kategóriánként legfeljebb egy-egy különdíj odaítélésére van lehetőség, amelyet idén a térségi szempontból kiemelkedő jelentőségű létesítmény kaphatja meg, függetlenül attól, hogy a pályázaton helyezést ér-e el vagy sem.

A tavalyi évben látogatóközpont kategóriában megosztott első helyezést ért el a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) és a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ (Gemenc Zrt.), míg tanösvény kategóriában a Kincskereső játékösvény – Aggtelek (Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság) végzett az élen. A leginnovatívabb megoldásokat felmutató vállalkozásnak járó különdíjat a Patkós Stúdió (Tápiógyörgye) vehette át.

A pályázatok benyújtása 2017. június 30-ig lehetséges. 

Forrás: kormány.hu

A pályázati felhívás itt érhető el!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.