emmi color kicsi

Március végéig megjelent az összes, Emberi Erőforrások Minisztériumának kezelésébe tartozó uniós, illetve EFOP-pályázati felhívás - közölte Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára. Schanda Tamás államtitkár közölte: több mint 1000 milliárd forintos keretről van szó.

Rétvári Bence kiemelte: nagy feladat volt az Emmi számára, hogy minden forrást a meghatározott ütemterv szerint kiírjon. Mint kifejtette: minden egyes projekt sok kisebb pályázatra bomlik, sokféle területet és intézményt kell szolgálni.

Az egyes pályázatokat mindenhol tankerületre, felsőoktatási intézményekre, egészségügyi intézményekre, kórházakra kellett szabni - mutatott rá, hozzátéve: a felhívások március végéig megjelentek.

Az államtitkár négy célt, illetve pillért jelölt meg az EFOP-pályázatokkal összefüggésen. Mint kifejtette: az egyik az erősödő családok és közösségek témája.

A kormány szerint mindennek a család az alapja, ezért azok a programok nagy hangsúlyt kaptak, amelyek megerősítésüket szolgálják - mondta Rétvári Bence.

A második a bővülő középosztály, ez a pályázati csomag azoknak nyújt további lehetőséget, akik stabil egzisztenciával rendelkeznek, ezt szeretnék megőrizni, bővíteni. Ehhez kapcsolódik a területi felzárkózás.

Magyarországnak vannak olyan részei, ahol akár az egészségügyi kilátások, akár az oktatási helyzet rosszabb, mint máshol. Ezt a területi különbséget kompenzálnák a pályázatokon keresztül, és ez a fő támogatási elve a támogatásoknak - jegyezte meg az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy nem felzárkóztatásról, hanem felzárkózásról van szó.

Közlése szerint a felzárkózási programokat mintegy 100 milliárdos keretösszegben írták ki, és ezek mind azt segítik, hogy az egzisztenciát meg lehessen erősíteni, valamint a tehetséggondozást segítsék, illetve a mélyszegénységet mérsékeljék. A negyedik terület az aktív ember, ami az egészséges, a közösségi, a munkát vállaló, vállalkozó embert egyaránt jelenti.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte: a Széchenyi 2020 programon belül 12 ezer milliárd forint áll rendelkezésre, ebből humánfejlesztésre mintegy 1000 milliárd jut, és két operatív program tartozik a tárcához.

Az egyik a rászoruló személyeket támogató program, 34 milliárdos kerettel. Természetbeni juttatásokat biztosít az érintetteknek, így élelmiszer, higiénai csomagokat, kísérő szolgáltatásokat. A másik az emberi erőforrás-fejlesztési program, amelyre 952 milliárd jut. Emellé pedig saját forrást is tesz a kormány, így jóval 1000 milliárd áll rendelkezésre - közölte.

A pályázati felhívások mind megjelentek - hangsúlyozta ő is, hozzátéve: ez szükséges volt, hogy a források minél korábban a kedvezményezetteknél legyenek.

Következő lépésként a pályázók jelentkezhetnek a felhívásokra - mondta Schanda Tamás. Jelezte: még az idén a 952 milliárdos keret 85 százalékára szerződni kell, és a kedvezményezettekhez el kell juttatni a forrásokat.

Ez a következő években stabil és kiszámítható projektvégrehajtást követel meg tőlük - rögzítette az államtitkár.

Forrás:kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.