Czibere

2016. június 13-ig mindösszesen 190 millió forint támogatást igényelhetnek az autisták otthonait fenntartó, illetve a fogyatékossággal élő embereknek bentlakásos vagy lakóotthoni ellátást nyújtó civil közösségek.

A pályázati lehetőséget Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár tegnapi Ikladon tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, ugyanakkor hozzátette, hogy a támogatás fele-fele arányban oszlik meg az autistáknak és a fogyatékkal élőknek segítő civil közösségek között.

Hangsúlyozta, hogy a jövőben az autistáknak fenntartott lakóotthonok normatíváját 20 %- kal emelik.

Rávilágított arra, hogy a kormány célja, hogy javítsa a fogyatékossággal élő emberek életminőségét, ezért kiemelkedő fontosságú, hogy– a kormány által tavaly elfogadott - országos fogyatékosságügyi program egészségügyi, a foglalkoztatási és a köznevelési intézkedéseinek megfelelően folyamatos javítsák a hozzáférési esélyeket.

Hozzáfűzte, hogy 2017-ben az országos fogyatékosságügyi érdek-képviseleti szervezeteket megillető támogatások jelentősen, mintegy 40 millió forinttal emelkednek.

Kiemelte, hogy jelen pályázat keretében a kisközösségek, valamint a kis intézmények részére biztosítanak támogatási lehetőséget. Kifejezte a kormány elkötelezettségét az ágazat fejlesztése iránt, így - az intézmények biztonságos működtetése érdekében – nagyjából 5 éve folyamatos támogatási forrást biztosítanak ezen célok megvalósítására.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.