electric car 2783573 960 720 kicsi

Az Európai Bizottság jóváhagyott egy, az uniós költségvetésből fedezett 222 millió eurós beruházási csomagot, amelynek az a rendeltetése, hogy a LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program keretében támogassa Európa átállását a fenntarthatóbb és karbonszegény jövőre. Az uniós finanszírozás további beruházásokat mozgósít, így összesen 379 millió eurót fordítanak majd a 20 tagállamban megvalósuló 139 új projektre. 

Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a halászati politikáért felelős biztos így nyilatkozott: „A 25 éve működő LIFE program olyan innovatív projektekbe ruház be, amelyek az emberek, a vállalkozások és a természet számára egyaránt magas hozzáadott értéket képviselnek. Örömmel látom, hogy a program előmozdítja a piacközeli technológiákon alapuló környezettudatos vállalatok létrejöttét.”

Miguel Arias Cañete, az éghajlat- és az energiapolitikáért felelős biztos hozzátette: „Az éghajlatváltozásról szóló történelmi Párizsi Megállapodás további lendületet adott a már egyébként is fokozódó éghajlattudatos beruházásoknak. A szóban forgó projektekben a korlátozott mértékű közfinanszírozás a katalizátor szerepét tölti be: bevonzzuk a magánfinanszírozást a környezet védelme és az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében, valamint hogy tisztább energiát biztosítsunk az európai polgárok számára. Az ilyen típusú beruházások döntő fontosságúak, ha az elképzeléseket cselekvésre akarjuk váltani.”

A program keretében 181,9 millió euró jut a környezetvédelemmel és az erőforrás-hatékonysággal, a természettel és a biológiai sokféleséggel, valamint a környezetvédelmi irányítással és tájékoztatással foglalkozó projektekre.

Az éghajlatváltozás elleni fellépés terén az EU 40,2 millió euró összegű beruházással támogatja az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással, és az éghajlatváltozás mérséklésével foglalkozó, valamint az irányítást és a tájékoztatást érintő projekteket. A kiválasztott projektek támogatják az üvegházhatásúgáz-kibocsátásoknak az 1990-es évi szintekhez képest 2030-ig legalább 40 %-os csökkentésére vonatkozó uniós cél megvalósítását.

A LIFE program a környezetvédelmi és éghajlat-politikai fellépések finanszírozására szolgáló uniós eszköz. A program 1992 óta létezik, és eddig több mint 4500 projekt társfinanszírozásában vett részt Európa-szerte és unión kívüli országokban egyaránt. A program 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó költségvetése 3,4 milliárd euró. Két alprogramja a környezetvédelmi és az éghajlat-politikai alprogram.

A LIFE programról bővebb információ itt érhető el!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.