Budapest Obuda Saint Peter and Paul church

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatja a kormány 2016-ban az egyházak hitéleti tevékenységét és közösségépítését, valamint az egyházi épített örökség megóvását, megújítását. Ebből az összegből több mint 250 templom újul meg és több mint 300 közösségi program valósul meg Magyarországon és a határon túl.

A támogatások legfontosabb célja olyan egyházi rendezvények támogatása, melyek a közösségeket, a nevelést és a fiatalok eligazodását, lelki épülését erősítik, valamint olyan terek megújítása és létrehozása, melyek helyet biztosítanak e programoknak. Az egyházi épített örökség megóvása és felújítása egyaránt elősegíti egy-egy település hitéletének növekedését és kulturális, turisztikai szerepének erősödését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által 2016-ban is meghirdetett és most záruló programokban

• az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása (EGYH-EÖR-16), valamint az

• egyházi közösségi célú programok és beruházások elősegítése (EGYH-KCP-16)

kategóriában egyházi jogi személyek és a külhoni magyar ajkú egyházi szervezetek nyújthattak be támogatási kérelmet. A kedvezményezett egyházközségek és szervezetek listája megtekinthető a következő oldalon:

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=401#!DocumentBrowse

A fenti támogatás keretei közt az NLC Tanácsadói Csoport Kft. segítségével újul majd meg többek között az Esztergomi Szent Anna Templom és a Császári Római Katolikus Templom is.

Idén is van lehetőség pályázni Széchenyi 2020 keretében megjelent VP-6-7.4.1.1-16 kódszámú felhívás alapján, mely megoldást jelenthet a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciójára, valamint többfunkciós közösségi terek létrehozására, fejlesztésére és energetikai korszerűsítésére.  Az új pályázat április 11-én nyílik.

Az alábbi űrlapon van lehetőség jelentkezni ingyenes előminősítésünkre!

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.