Futas 01

Miközben a Kormány múlt héten kihirdette a Magyar Közlönyben a pályázatok 2016-os ütemtervét, máris késésben van, a vállalások úgy tűnik nem teljesülnek.  Január utolsó munkanapján elmaradtak a várt pályázati felhívás megjelenések, és január 29-én semmilyen új információ nem jelent meg a Miniszterelnökség által üzemeltetett Széchenyi 2020 portálon.

Az ezt megelőző napokban épp a Földművelésügyi Miniszter fogalmazta meg a várkozásokat az MTI-nek. Fazekas Sándor kiemelte:

"...reméli, hogy a Miniszterelnökség a vidékfejlesztési programban szereplő ide vonatkozó kötelezettségeit tudja teljesíteni. Jogos elvárás ugyanis.... hogy a miniszterelnökségi pályázatok a lehető leggyorsabban jelenjenek meg."

A magyar Vidékfejlesztési Programért felelős, Lázár János vezette Miniszterelnökség 2015-ben nem tartotta a kormány pályáztatási ütemtervét. A pályáztatás át lett ütemezve, illetve a 2015-ben elmaradt pályázatokat az idei új ütemtervbe kellett beilleszteni.

Mindeközben a Magyar Közlönyben megjelent a kormány ambíciózus, meglehetősen magas támogatás kifzetési terve 2016-ra, valamint a múlt hét végén Lázár János tervezetként jelentette be, hogy többek között jogutódlással (beolvadással) megszüntetnék az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kifizető Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH), ami, ha megvalósul potenciálisan okozhat zavarokat a kifizetések rendjében.

Mindezek alapján nehéz kitalálni mi és miért történik a háttérben, mindenestre a pályázók minden bizonynal várják az új kiírásokat!

A Kossuth Rádióban csütörtökön fogalmazták meg aggályaikat ezzel kapcsolatban a megkérdezett szakértők. Az adást itt hallgathatja meg!

Azt is el lehet ismerni ugyankkor, hogy a megjelenések csúszása sokaknak kedvez: kapnak még időt a megfelelő felkészülésre és tervezésre, hiszen egyes jogcímeknél reális a benyújtási lehetőség megnyílását követő első napokon a forráskimerülés.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.