Varga Mihaly 1 kicsi 

A kormány támogatásával több mint hatvan milliárd forintnyi fejlesztés indulhat el 2017-ben közel 1200 új munkahelyet teremtve.  A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére először 2015-ben döntött úgy a kormány, hogy 3 milliárd forinttal támogatja azokat az ipari nagyvállalatokat, amelyek az előírások szerint elesnek az uniós forrásoktól – emlékeztetett Varga Mihály kiemelve, hogy megötszörözve a keretet tavaly már 15 milliárd forinttal támogatták a hazai nagyvállalatok kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásait. 

A megnövekedett beruházási hajlandóságból fakadó vállalati igények miatt a kormány a 2016-os program keretösszegét 3 milliárd forinttal megemelte – tette hozzá a szakminiszter. 2016. december végéig 35 támogatási döntés született, és így - a több éven áthúzódó projekteket is figyelembe véve – 24,3 milliárd forintnyi támogatásra vállalt a tárca kötelezettséget. Ez azt jelenti, hogy 60,2 milliárd forint összértékű nagyvállalati beruházás valósulhat meg – ismertette az adatokat a miniszter kiemelve, hogy ezzel csaknem 1200 új munkahely megteremtéséhez járulnak hozzá.

A forráskihelyezés kiegyenlítettségét mutatja, hogy minden megyében akadt olyan cég, melynek beruházását támogatásra érdemesnek találtuk a feldolgozóipar szinte minden ágában – fogalmazott Varga Mihály.

Az első, már lezárult támogatási időszak eredményeit ismertetve a tárcavezető elmondta: a 2015 évi keretből 14 hazai vállalat részesült a vissza nem térítendő támogatásokból. A 3 milliárd forintos pénzeszköz révén összesen 8,6 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Magyarországon és közel 500 új munkahely jött létre országszerte.

Új pályázati lehetőség 2017-ben is várható.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.