vállalkozz

A Széchenyi 2020 keretében megjelent Budapesten és Pest megyében a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása ” című (VEKOP-8.3.1-16 kódszámú) felhívás, amely rendelkezésre álló tervezett keretösszege 1,04 milliárd forint. A felhívás keretében a „Vállalkozz Itthon Fiatal” programban résztvevő, 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás nyújthat be pályázatot. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. július 4-től 2018. október 4-ig lehetséges.

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 15-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülését a vállalkozóvá válást és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

A támogatási kérelem az Ifjúsági Garancia Program részeként elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani. A program közvetlenül kapcsolódik az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Nonprofit Kft (OFA NKft.) „Vállalkozz Itthon Fiatal” programjához, melynek keretében kerül sor az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt szolgáltató, képző, mentoráló szervezetek kiválasztására, a támogató háttér kialakítására és a program teljes futamideje alatt történő folyamatos működtetésére.

A potenciális fiatal vállalkozók a „Vállalkozz Itthon Fiatal” program keretében kiválasztott szervezetek által nyújtott képzési programok teljesítésével kaphatják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be azon támogatást igénylők, akik, vagy amelyek:

  • A „Vállalkozz Itthon Fiatal” projektben résztvevő, 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás.
  • A támogatást igénylő vállalkozásnak a kérelem benyújtásakor rendelkeznie kell a „Vállalkozz Itthon Fiatal” c. projektet megvalósító szervezet által vezetett és koordinált szakértői bizottság által jóváhagyott üzleti tervvel, valamint a vállalkozást alapító fiatalnak rendelkeznie kell a „Vállalkozz Itthon Fiatal” projekt keretében a képzés sikeres elvégzéséről szóló tanúsítvánnyal.
  • Az üzleti terv jóváhagyását követően alakult vállalkozások.
  • A „Vállalkozz Itthon Fiatal” projektben résztvevő és a képzés sikeres elvégzéséről szóló tanúsítvánnyal, illetve jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező fiatal csak egy vállalkozás alapításában vehet részt.
  • A „Vállalkozz Itthon Fiatal” projektben résztvevő, a képzés sikeres elvégzéséről szóló tanúsítvánnyal, illetve jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező alapítónak a létrehozott társas vállalkozásban többségi tulajdonnal kell rendelkeznie, valamint be kell töltenie a vállalkozás vezető tisztségviselői posztját.
  • A vállalkozást alapító fiatalnak vállalnia kell, hogy a „Vállalkozz Itthon Fiatal” projektben támogatott vállalkozásban személyes közreműködőként részt vesz.
  • A pályázás további feltétele, hogy a támogatási kérelem benyújtásakor a támogatást igénylő vállalkozást létrehozó fiatal más vállalkozásban közvetlen vagy közvetett többségi befolyást biztosító részesedéssel nem rendelkezhet, illetve annak nem egyedüli vagy többségi tulajdonosa, más vállalkozásban nem tölthet be vezető tisztségviselői posztot.
  • Devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő, Magyarországon, a Közép-magyarországi régióban székhellyel rendelkező gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó.
  • Mikro- vagy kisvállalkozások.
  • GFO 113 – Korlátolt felelősségű társaság.
  • GFO 117 – Betéti társaság.
  • SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók (231 – egyéni vállalkozó, 232 – egyéb önálló vállalkozó).

 

Az egy jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás részére igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimum összege 2.000.000,- Ft maximum összege 3.000.000,- Ft. A megítélhető támogatás a projekt elszámolható összes költségének maximum 90%-a.

A felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2016. július 04-től 2018. július 04-ig folyamatosan lehetséges, illetve a támogatási forrás kimerüléséig.

Bővebb információ, és a hivatalos felhívás itt található.

 

Vállalkozz Itthon Fiatal! program keretében szervezett ROADSHOW programsorozat

A programsorozat keretében bemutatásra kerül a Vállalkozz Itthon Fiatal! program részletes tartalma, az általa nyújtott támogatási lehetőségek, a jelentkezés feltételei, valamint megismerkedhetnek már vállalkozó fiatalokkal, akik szintén a program támogatásával indították el vállalkozásukat. Különböző ágazatokban már vállalkozó fiatalok tapasztalatairól tudnak beszélgetni, kérdéseket feltenni. 

A program során folyamatos szakmai támogatás vehető igénybe, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. segítséget nyújt vállalkozói képzéssel, készségfejlesztéssel, szakmai tanácsadással üzleti tervük kialakításához.

A program az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében valósul meg, így a munkaviszonnyal és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok vállalkozóvá válásához nyújt segítséget.

Jelentkezés feltételei:

  • A programban 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 év közötti) álláskereső, nem dolgozó és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok vehetnek részt.
  • A programba más vállalkozásban többségi tulajdonnal (50% feletti) nem rendelkező fiatalok jelentkezhetnek.
  • A jelentkező fiatalok közül azok kerülnek kiválasztásra, akik vállalkozás indításához megalapozott ötlettel, reális elképzeléssel rendelkeznek.

Amennyiben szeretne vállalkozni, de nem tudja, hogyan kell, a program segítséget ad ebben az alábbiakkal:

  • vállalkozói képzés,
  • készségfejlesztés,
  • személyes mentorálás,
  • szakértői tanácsadás,
  • üzleti terv elkészítéséhez segítségnyújtás,
  • fiatal vállalkozók megismerése.

A rendezvény 2016. április 29 – 2016. május 05. között, 5 napon, 8 helyszínen valósul meg.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozottsága miatt előzetes regisztrációhoz kötött. A kiválasztott helyszínre itt tud jelentkezni.

A programról bővebben itt olvashat.

Forrás: www.palyazat.gov.hu,  www.ofa.hu 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.