szechenyi 2020

Húszmilliárd forint fordítható a prototípusfejlesztésre és a forgalomba hozatalra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében rendelkezésre álló forrásból; az erről szóló pályázatot pénteken tették közzé - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a pályázati felhívás megjelenését követően az MTI-vel.

Rákossy Balázs elmondta: a felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújtson.

A pályázati kiírás a fejlesztések két, piaci alapon nehezen finanszírozható fázisára koncentrál. Vagyis: a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára.

A támogatások révén a tudományos eredményekből piacképes termékek és szolgáltatások jönnek létre, melyek hozzájárulnak a kkv-k versenyképességének, innovációs tevékenységének fokozásához. A pályázat támogatja: prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása; illetve piacra vitel és azt megalapozó tevékenységek.

A pályázat keretein belül a prototípus elkészítése kötelező, emellett piacra vitelre is lehet pályázni, de csak utóbbira kizárólag nem lehet. Kizárólag olyan projektek támogathatóak, melyek technológiai fejlesztést valósítanak meg vagy ahhoz kapcsolódnak; jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket tartalmaznak; üzletileg hasznosíthatóak; valamint kizárólag új (vagy alapvetően átdolgozott) termékek, szolgáltatások és eljárások prototípusfejlesztését vagy prototípusfejlesztését és piacra vitelét célozzák - tájékoztatott az államtitkár.

Rákossy Balázs hozzáfűzte: a pályázatot benyújtó mikro-, kis- és középvállalkozások 10 millió forint és 130 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

Forrás: MTI

 

GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Pályázat célja
A Felhívás célja, hogy a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában megfogalmazott intelligens gyártás specializációt támogassa azzal, hogy a KKV-k széles körének jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújt.

Pályázók köre

  • Mikro-, kis- és középvállalkozások (induló vállalkozások is)

Támogatható tevékenységek köre

I. Önállóan támogatható tevékenységek

• Kísérleti fejlesztés

II. Önállóan nem támogatható tevékenységek

- Csekély összegű (de minimis) támogatás keretében (kizárólag azon vállalkozások esetében támogatható, amelyek a támogatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe)

  • Projekt előkészítési tevékenység
  • Projektmenedzsment tevékenység
  • Iparjogvédelmi tevékenység
  • Hazai vagy külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel, valamint piacra jutás tevékenység
  • Kötelező nyilvánosság biztosítása tevékenység

- Regionális beruházás keretében (kizárólag azon vállalkozások esetében támogatható, amelyek a támogatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe)

  • Eszközbeszerzés
  • Immateriális javak beszerzése

- A kis- és középvállalkozás részére tanácsadáshoz nyújtott támogatás keretében (maximum a projekt összes elszámolható költségének 20%-a)

  • Kis- és középvállalkozás részére nyújtott tanácsadási tevékenység

Pénzügyi feltételek
A rendelkezésre álló keretösszeg: 20 milliárd forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma 150-2000 db. Támogatás összege minimum 10 millió Ft, max. 130 millió Ft (induló vállalkozások esetében max. 50 millió Ft). A vállalkozás méretétől, a megvalósítás helyszínétől és a megvalósítani kívánt tevékenységektől függően: max. 80%.

Benyújtási határidő
2015. december 15-től 2017. december 14-ig.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.