szechenyi 2020

Módosult a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című (GINOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás.

 A módosítás a felhívás alábbi pontjait érinti:

1. a Felhívás 3.1. „Támogatható tevékenységek bemutatása” című pontja pontosításra illetve módosításra került. Ennek megfelelően az immateriális javakra, tárgyi eszközökre, infrastrukturális beruházásra és a beruházásra aktivált szolgáltatásra irányuló tevékenység kizárólag vagy kutatási infrastruktúrához nyújtott beruházási támogatás vagy regionális beruházási támogatás keretében végezhető. E két állami támogatási kategóriából projekt szinten egy választható.
2. a Felhívás 3.1. „Támogatható tevékenységek bemutatása” pontja az alábbi szövegezéssel bővült: „Maximum 500 millió Ft összköltségű projekt esetén a kísérleti fejlesztés és az eljárási innováció tevékenységek keretében elszámolható költségek együttesen el kell, hogy érjék a projekt elszámolható költségeinek legalább 5%-át. Az 500 millió Ft-ot meghaladó összköltségű projekt esetén a kísérleti fejlesztés és az eljárási innováció tevékenységek keretében elszámolható költségek együttesen el kell, hogy érjék a legalább 25 millió Ft összeget”.
3. a Felhívás 3.1. „Támogatható tevékenységek bemutatása” pontjában az eljárási innovációra vonatkozó költségkorlátozás törlésre került.
4. a Felhívás 3.1.1 pontjának „Tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos szolgáltatás igénybevétele” címe a következő képen módosult: „A projekt megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások”.
5. a Felhívás 3.2.1 „Általános elvárások” pontja kiegészült a horizontális ágazati prioritásokra történő hivatkozás beépítésével.
6. a Felhívás 3.2.3 „Mérföldkövek” című pontja módosult.
7. a Felhívás 3.2.4 „K+F munkahelyteremtés” című pontja kiegészült választható vállalással.
8. a Felhívás 3.4.1 pontja pontosításra került.
9. a Felhívás 3.6. pontja pontosításra került.
10. a Felhívás 3.8. „Önerő” pont kiegészítésre került.
11. a Felhívás 4.3. „A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja” című pontja módosult. Ennek megfelelően a támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 30-tól 2017. október 30-ig lehetséges, illetve a 2015. december 7-ig benyújtott támogatási kérelmek kerülnek együttesen elbírálásra.
12. a Felhívás 4.4.1 ”Nem hiánypótoltatható jogosultsági kritériumok” című pontja változott. Ennek megfelelően a támogatást igénylőnek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 1. prioritás keretében támogatásban részesült projektjének záró elszámolását szükséges benyújtania a jogosultsági kritérium teljesítéséhez.
13. a Felhívás 4.4. „Kiválasztási kritériumok és a kiválasztási eljárásrend” című pontban a „Tartalmi értékelésre vonatkozó szempontok” pontosításra kerültek.
14. a Felhívás a 4.4.3 pontja pontosításra került.
15. a Felhívás 5.3. és 5.4. pontjai pontosításra kerültek.
16. a Felhívás 5.5. pontja módosult, ennek megfelelően szűkült az egyes tevékenységekhez kapcsolódó elszámolható költségek köre.
17. a Felhívás 5.6. pontja kiegészült a projektmenedzser esetében elszámolható bérmaximummal, illetve azzal, hogy „Meglévő foglalkoztatott esetében” az elszámolható személyi jellegű kiadások csak indokolt esetben (munkaidő növekedés, feladatbővülés, munkakörbővülés) és mértékben emelkedhetnek a támogatási igény benyújtását megelőző utolsó évi átlagbérhez képest.
18. a Felhívás 5.8. pontja kiegészítésre került.
19. a Felhívás 6. pontja pontosításra került.
20. a Felhívás 8. pontjában szereplő „Hiánypótoltatható jogosultsági szempontok” című, 1. számú szakmai melléklet pontosításra került.

 

Pályázat célja
Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése, olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Pályázók köre
A Felhívás keretében a vállalatok önállóan, vagy együttműködésben végzett kutatás-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységei kerülnek támogatásra.
Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.
Valamint mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok.

Támogatható tevékenységek köre

  • Ipari kutatás;
  • Kísérleti fejlesztés;
  • Projekt előkészítési tevékenység;
  • Projektmenedzsment tevékenység;
  • Tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos szolgáltatás igénybevétele;
  • Immateriális javakra, tárgyi eszközökre, infrastrukturális beruházásra és a beruházásra aktivált szolgáltatásra irányuló tevékenység;
  • Eljárási innovációs tevékenység;
  • KKV-k kiállításon vagy vásáron való részvétele.

Pénzügyi feltételek
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió forint, maximum 1000 millió forint.
Konzorcium esetén az egyes Konzorciumi tagok vonatkozásában a minimum igénybe vehető támogatási összeg 50 millió Ft. A Konzorcium vonatkozásában az igényelhető támogatás összege minimum 100 millió Ft, maximum 1000 millió Ft.

Benyújtási határidő
A támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 30-tól 2017. október 30-ig lehetséges.

Bővebb információ: http://palyazat.gov.hu/modosult_a_vallalatok_k_f_i_tevekenyseget_tamogato_felhivas

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.