nemzeti kutatási fejlesztesi es innovacios hivatal

Egyetemek, kutatóintézetek és vállalkozások kutatásfejlesztési célú együttműködésének ösztönzésére, a hazai kutatóhelyek kapacitásának bővítésére két újabb, együttesen 90 milliárd forint keretösszegű pályázat nyílt meg szerdán - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal).

Budapest és Pest megye, tehát a közép-magyarországi régió kivételével az egész országból pályázhatóak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásai.

Az államnak a kutatás-fejlesztés és innováció ösztönzőjeként befektetői szemléletet kell képviselnie. Fontos, hogy a kutatás-fejlesztés alkalmazható tudás vagy termék létrehozását eredményezze, ezért a versenyképességi és kiválósági együttműködéseket támogató felhívás célja olyan partnerségek elősegítése, ahol vállalkozások piaci tapasztalatára is támaszkodhatnak a kiemelkedő kutatócsoportok - idézi a megjelent felhívásokkal kapcsolatban a közlemény Pálinkás Józsefet, az NKFI Hivatal elnökét.

Az elnök szerint fontos a kutatói bázisok fenntartható működése is, ezért újabb lehetőség nyílik a stratégiai K+F műhelyek számára, amelyek megerősítése, kapacitásaik bővítése hozzájárul versenyképességükhöz a nemzetközi partnerekkel együttműködésben megvalósított pályázati programokban.

Az uniós forrásokból meghirdetett pályázatok stratégiai tervezése mellett az NKFI Hivatal felel a hazai állami pénzalap, az NKFI Alap kezeléséért, amelyből elsősorban GINOP források tükörpályázataiként a közép-magyarországi régióból is megpályázható felhívásokat tesz közzé.

Ebből a keretből két pályázatot hirdetett meg az NKFI Hivatal szeptember 25-én, csaknem 1,7 milliárd forintot biztosítva a nemzetközi együttműködésben megvalósuló innovációs programok, valamint a találmányok, újítások iparjogvédelmi oltalomszerzésének támogatására - idézte fel közleményében a hivatal.

Forrás: MTI

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.