A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című (GINOP-2.1.1-15 azonosító számú) felhívásra a korábban meghirdetetthez képest később, várhatóan 2015. október 30-tól lesznek beadhatók a támogatási kérelmek.
A 2015. augusztus 25-i meghirdetés óta több száz érdeklődő és értelmező kérdés, illetve szakmai javaslat érkezett az Irányító Hatósághoz, amelyek alapján a „GINOP-2.1.1-15” azonosító számú felhívás 2015. szeptember 30-i határidővel bezárólag módosításra kerül.

A felhívásban történő változtatások szükségessé teszik a kitöltő program módosítását is. Ebből adódóan várhatóan 2015. október 30-tól lesznek beadhatók a támogatási kérelmek, illetve az első értékelési szakaszzáró dátuma 2015. december 7-re módosul, annak érdekében, hogy a támogatást igénylőknek elegendő idejük legyen a támogatási kérelmek magas szintű szakmai és pénzügyi kidolgozására.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 272/2014 Korm. rendelet értelmében a 2015. december 7-ig beérkező támogatási kérelmek standard eljárásban, egy alkalommal, ugyanabban az időben kerülnek elbírálásra. Tehát a hivatkozott jogszabálynak megfelelően, döntéshozatalkor az ugyanazon szakaszban beérkezett támogatási kérelmek nem a beérkezés dátuma alapján, hanem a szakmai kiválóság, a pontszám alapján lesznek sorba rendezve.

Pályázat célja
Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése, olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Pályázók köre
A Felhívás keretében a vállalatok önállóan, vagy együttműködésben végzett kutatás-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységei kerülnek támogatásra.
Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.
Valamint mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok.

Támogatható tevékenységek köre
• Ipari kutatás;
• Kísérleti fejlesztés;
• Projekt előkészítési tevékenység;
• Projektmenedzsment tevékenység;
• Tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos szolgáltatás igénybevétele;
• Immateriális javakra, tárgyi eszközökre, infrastrukturális beruházásra és a beruházásra aktivált szolgáltatásra irányuló tevékenység;
• Eljárási innovációs tevékenység;
• KKV-k kiállításon vagy vásáron való részvétele.

Pénzügyi feltételek
A rendelkezésre álló keretösszeg: 50 milliárd forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 50-1000 db. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió Ft, maximum 1 milliárd Ft. Az elszámolható minden költség támogatási mértéke minimum 10% és legfeljebb 80%.

Benyújtási határidő
A támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 30-tól 2017. szeptember 29-ig lehetséges.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.