A Pozitív Kft. 9.273.416 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert cégünk, az NLC Tanácsadói Csoport Kft. szaktanácsadói közreműködésével a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A 23.183.540 millió forintos összköltségvetésű beruházásból egy vízsugaras vágóberendezés valósult meg. 

A Pozitív Kft. 1990-ben kisvállalkozásból jött létre. A cég kezdetben különféle vásárok, kiállítások és szabadtéri rendezvények kültéri világításával, illetve villanyszerelési munkáival foglalkozott, majd 1994-ben telephelyet vásárolt Ják községben. Ekkor kezdte el működését a lakatos üzem. A cég megalakulását követően évről évre növelte árbevételét.

A vállalkozás villamosipari és fémipari tevékenységekkel foglalkozik. A villamosipari tevékenység keretében szolgáltatásaik valamennyi szakterületén 20 éves tervezői és kivitelezői gyakorlattal, illetve referencia munkákkal rendelkeznek. Vállalják kisfeszültségű fogyasztási elosztóhálózatok tervezését, kivitelezését; épületek villamos berendezéseinek, villámvédelmi rendszereinek tervezését és kivitelezését; térvilágítás, közvilágítás, statikus díszvilágítás, szabadtéri sport és egyéb létesítmények világításának tervezését és kivitelezését vagy világítástechnikai mérések végzését. 1998. óta részt vesznek a MÁV Zrt. területén folyó vasútvonal rekonstrukciós munkákban, mint térvilágítási kivitelezők, valamint a energiaellátási és villamos elosztó szerelési munkákat is végeznek.
Fémipari tevékenységük keretében középnehéz raktári állványszerkezeteket, szálanyagtároló állványokat és raktári - üzemi anyagmozgató - tároló eszközöket, valamint játszótéri és szabadidősport berendezéseket, határolóelemeket gyártanak belföldi és exportértékesítésre egyaránt. Telephelyük fejlesztése után, vasúti felsővezetéktartó és térvilágítási oszlopok, gerendák és egyéb tartószerkezetek minőségi gyártását is végzik a vasúti felújítási munkákhoz.

2011-ben szolgáltatásfejlesztés, piacbővítés és a megnövekedett megrendelői igény kielégítése érdekében úgy döntöttek, hogy fejlesztik gépparkukat, így májusban az Új Széchenyi Terv keretében pályázatot nyújtottak be egy TEEN KING vízsugaras vágórendszer beszerzésére.
A támogatási kérelem júliusban pozitív elbírálásban részesült: a berendezés vételárának 40%-át, nettó 9.273.416 Ft-ot megítélt számukra a pályázatot kezelő szervezet, a MAG Zrt., így a támogatási szerződés aláírása után a Pozitív Kft. szeptemberben meg is kezdhette a projektet. A megrendelést követően a berendezést 2011. december 22-én vehették át, majd december 28-án a beüzemelést követően el is indíthatták a termelést.

Jászberényi Balázs, az egyik cégtulajdonos, közreműködött a beruházás koordinálásában és projekt megvalósításában. Röviden így nyilatkozott a projektről:
„Nagy sikerként könyvelhetjük el a gép beszerzését, hiszen ezzel új perspektívák, fejlődési területek nyílhattak meg számunkra. Már most úgy látjuk, hogy olyan nagy számú megrendelés érkezik a vágógéppel kivitelezhető munkákra, hogy egy fél évre előre le van kötve a kapacitásunk. Azt hiszem, ezek után tényleg csak azt tudom mindenkinek javasolni, hogy aki mer, az tényleg nyer, és elsősorban fő a „pozitív” gondolkodás!”

Az új TEEN KING vízsugaras vágórendszer a Pozitív Kft-nél

 

A nagy sikerű eszköz- és gépbeszerzési pályázat 2012-ben is folytatódik. Amennyiben bővebb információt szeretne megtudni a pályázatról, kattintson az alábbi linkre és keressen elérhetőségeinken.

Gép-és eszközbeszerzési pályázat 2012-ben

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.