szinhaz kicsi

Pályázati úton összesen 300 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartása vagy felújítása, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás megállapítása a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában történt - közölte az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint. A rendelet a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések, valamint a települési önkormányzatok által 2016-tól működő új közművelődési intézmény vagy közösségi színtér támogatását részesíti előnyben.

Mint írták, a keretösszegre összesen 726 pályázat érkezett be, közülük 542 nyert támogatást. A nem nyertes pályázatok közül 160 pályázatnál a vállalt önrész szerinti támogatás számított összege nem éri el a 100 ezer forintot, ezért el kellett utasítani.

Huszonnégy pályázat az érdekeltségnövelő támogatáson kívül más hazai vagy európai uniós forrás keretében a pályázat tárgyával megegyező célra és ingatlanra öt éven belül támogatásban részesült, valamint egyéb pályázati kritériumnak nem felelt meg, ezért a kiírás értelmében ebből a forrásból nem részesülhetett.

Forrás: MTI 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.