A Magyar Kormány és az NFÜ kidolgozott egy új rendszert, amellyel az önkormányzatok és a költségvetési intézmények önerő támogatást igényelhetnek. 2012. október 15-től – az új EU Önerő Alapról szóló kormányrendelet értelmében – minden olyan önkormányzat bejelentheti igényét az önerő-támogatásra, amely már rendelkezik szerződéssel az adott, uniós támogatásból megvalósuló projektre. 

A támogatás lehet visszatérítendő és vissza nem térítendő is, amelynek folyósításáról a fejlesztéspolitikáért felelős miniszter dönt. Az Önerő Alapban az a legfontosabb, hogy könnyű igényelni és pozitív elbírálás esetén az NFÜ egyszerre fizeti ki a számla önerő részét és támogatástartalmát. Az  NFÜ  honlapján  –  a sok pályázó által már  ismert  „Pályázati  e-ügyintézés”  felületen  –  nyújtható be igény az Önerő Alap támogatására. Az űrlapon az adott projekt információit és az igényelt önerő összegét kell feltüntetni.

Az NFÜ a 2012. november 30-ig beérkezett számlákat tudja idén kifizetni. Az elbírálási folyamat is feszes ütemben zajlik. A döntést követő napokban az NFÜ azonnal értesíti az eredményről az igénylőket. A november vége előtt benyújtott számlák azonnal kifizetésre kerülnek. Az értesítést követően a november vége előtti számlákat szükséges benyújtani az NFÜ-nek.

Az új Önerő Alappal az NFÜ célja az, hogy megoldja az önerőhiány okozta problémákat és gyorsítósávba irányítsa a közszféra fejlesztéseit.

 

Forrás: NFÜ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.