496577 dozhdovite uspeaja da ja spasat samo docnata seidba

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 80 milliárd forintos keretösszeggel indít nemzeti gépfinanszírozási programot, melynek keretében kedvezményes kamatozású hitelt lehet igényelni mezőgazdasági gépek gyártására, forgalmazására és vásárlására – adta hírül az agrarszektor.hu.

 A gépfinanszírozási hitel- és lízingprogramok célja, hogy kedvező kamatozású finanszírozási lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági gépek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégeknek, illetve a kis és özépvállalkozásoknak a mezőgazdasági gépek vásárlásához. A program termékeinek értékesítésére az MFB a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt.-vel kötött kiemelt közvetítői szerződést.

 


A portál értesülései szerint a program egyik részét képezi a Mezőgazdasági Gépgyártó- és Forgalmazó Finanszírozási Hitelprogram 30 milliárd forintos keretösszeggel. A konstrukció a Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyelés magyarországi fiókteleppel, telephellyel rendelkező mezőgazdasági gépgyártók gyártókapacitásának fejlesztését, az értékesítésük bővítését és a forgalmazását segíti elő. A futamidő beruházási hitel esetén legfeljebb 15 év, forgóeszköz-, illetve készletfinanszírozó hitel esetében pedig legfeljebb 6 év. Hitelfelvevőnként minimum 150 millió forint, maximum 3 milliárd forint igényelhető, saját erő pedig csak beruházási hitel igénylésénél szükséges, amelynek mértéke minimum 10 százalék.


Ezen kívül a Mezőgazdasági Vevőfinanszírozási Hitelprogram, és a Mezőgazdasági Vevőfinanszírozási Zárt Végű Pénzügyi Lízing Program együttes keretösszege 50 milliárd forintot tesz ki. A programok segítségével olyan új mezőgazdasági gépek beszerzése finanszírozható, amelyek Magyarországon bejegyzett székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező mezőgazdasági gépgyártó állított elő, valamint ezeket maga, vagy a vele szerződésben lévő gépkereskedő értékesít. A futamidő akár 7 év is lehet, az igényelhető hitel összege minimum 1 millió forint, maximum 100 millió forint.

Az eredeti cikk itt érhető el

(Forrás: agrarszektor.hu)

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.