temenytarolo

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című (VP2-4.1.2-16 kódszámú) felhívás. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg fókuszterületi megosztás szerint 19,68 Mrd Ft. A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 100 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 300 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a rendelkezésre álló forrás erejéig. Ingyenes előminősítés szolgáltatásunkra a cikk alján található űrlapon lehet jelentkezni.

A művelet célja a magyar mezőgazdaság versenyképességének javítása a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak és erőforrás-hatékonyságának biztosítása által. A tárolók műszaki színvonalának biztosítása, illetve a betárolt termények hosszú távú tárolását elősegítő
technológiák fejlesztése.

A pályázat támogatja a terményszárítók, maximum 5000 tonna termény tárolásához szükséges terménytárolókapacitás, továbbá univerzális magtisztítók, elő- és utótisztítók létesítését. Továbbá támogatható a kisméretű terménytárolók, terménytisztítók és terményszárítók energiahatékonyságának javítása, és megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása.

A támogatási kérelmet benyújthatja az a mezőgazdasági termelő, amennyiben a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben, - fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – mezőgazdasági tevékenységből származó legalább 6000 euró STÉ, de legfeljebb 350 000 euró STÉ üzemmérettel rendelkezik, illetve árbevételüknek legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

A támogatási intenzitás a közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a.

A kérelem benyújtására 2016. augusztus 5-től van lehetőség.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 Forrás: www.palyazat.gov.hu  

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.