MVH fazekas gyuricza

A legfrissebb értesüléseink alapján megszületett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jövőjét érintő kérdéskörben a végső döntés: az MVH változatlan formában működhet tovább, nem érintik a bürokráciacsökkentés címén indított intézmény összevonások.

A napokban felröppent olyan hírek láttak napvilágot, hogy nagy eséllyel Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert menesztik posztjáról. Érthetetlen döntés lett volna, ha a kormány éppen most, az óriási támogatási hullám alatt vált volna meg az agrártárcát vezető minisztertől.

A közelmúltban komoly vitákat robbantott ki a kormányon belül, hogy az intézmény megszűntetésre kerüljön-e, és ennek kapcsán az agrárminiszter példátlan, nyilvánosság előtti vitába keveredett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel is. 

Fazekas Sándor 2010 óta tölt be vidékfejlesztési, illetve földművelésügyi miniszteri pozíciót, vagyis az előző Orbán-kormány időszaka óta vezeti a tárcát. Azóta többször is felröppent lehetséges távozásának híre, de mindvégig posztján maradhatott. Legkomolyabban 2014-ben, az új Orbán-kormány megalakulása előtt merült fel, hogy nem ő folytatja az agrárminisztérium élén, de végül mégis neki szavazott újra bizalmat a kormányfő.

A miniszter éppen a közelmúltban keveredett rendkívül éles nézeteltérésbe a kormányon belül erős pozíciót elfoglaló Lázár Jánossal, akivel nyilvánosság előtti vitát is folytatott, és ez találgatásokra adhatott alapot Fazekas kormányzati jövőjével kapcsolatban.Az összetűzés azért robbant ki, mert Lázár János az állami intézmény-átalakító, bürokráciacsökkentő csomag részeként megszüntette volna a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, amely Fazekas Sándor irányítása alá tartozik. Sőt, Lázár egyenesen az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését, e megállapítást viszont Fazekas minősíthetetlen hangvételű és alaptalan támadásként jellemezte.

Ezzel a döntéssel – azaz, hogy az MVH változatlan formában működhet tovább -  azonban  a nyilatkozatháború befejeződött, a kormány saját berkein belül igyekszik rendezni az ügyet. A vitában Fazekas pozícióját erősítette, hogy az MVH vezetése komoly átalakításokat hajtott végre a hivatal működésében.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.