agriculture

A Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett pályázat célja olyan hazai agrárgazdasági szerevezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek kiemelten elkötelezettek a minőségi munkavégzés, illetve az egyenletesen jó minőségű termékek előállítása iránt. A Díj célja továbbá olyan modell kialakítása, bevezetése és hatékony működtetése a díjazott szervezetek által, amely példa értékű és segíti a kis-, közép- és nagyvállalkozások folyamatos fejlődését. Az évente kiadásra kerülő legfeljebb 5 díj anyagi elismeréssel nem jár.

A díjazás célja, hogy tevékenységük során a minőség iránt bizonyítottan elkötelezett vállalkozások elismerésével példát mutasson az agrárgazdaság többi résztvevőjének. A díj elnyerésére az Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó agrárgazdasági és élelmiszeripari területen működő szervezet pályázhat. A díj odaítéléséről a – rendelettel létrehozott – 9 tagú Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj Bizottság javaslata alapján a Miniszter dönt.

A pályázatok értékelése gyakorlott szakértők bevonásával történik, a Díjra esélyes pályázóknál helyszíni szemlére is sor kerül. A helyszíni szemléken az objektivitás növelése érdekében az szakértő auditorok mellett más területek szakértői is részt vesznek. A szakértők által készített értékelések elemzik a pályázó vállalkozás erősségeit, fejlesztendő területeit, amelyet valamennyi pályázó megkap. Az elmúlt hat évben 21 vállalkozás nyerte el a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat. 

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat ünnepélyes keretek között, a minisztérium 2017. március 15-i ünnepsége keretén belül a földművelésügyi miniszter, illetve személyes megbízottja adja át.

A díjazott az elismerést igazoló oklevelet és rézből készített, kettős láncon falra függeszthető táblát kap, amely tábla gravírozott szövege tartalmazza a díjazott nevét, a "MAGYAR AGRÁRGAZDASÁGI MINŐSÉG DÍJ” szöveget, a díj odaítélésének évét és "A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTERTŐL” szöveget továbbá a díjazottak névsora megjelenik a Földművelésügyi Értesítőben.
A nyertesek jogosultak a díjazás kommunikálására, illetve külön megállapodásban rögzített feltételek szerint a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat jelölő védjegy használatára, amelynek szövege: "Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj [év] díjazott vállalkozás”.

Az a díjazott vállalkozás, amely használja a védjegyet, de a működése a későbbiek során nem felel meg a védjegy licencia szerződésben rögzített részletes követelményeknek, a Bizottság javaslatára, a miniszter a védjegy használat jogosultságot visszavonhatja. A díj visszavonásáról hozott intézkedés - annak rövid indokolásával - a minisztérium hivatalos lapjában közzétételre kerül.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.