tn726c406

Márciusban igényelhetik a gazdák az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálásra szolgáló vissza nem térítendő támogatást. A támogatás mértéke szántóföld esetében maximum 15.000 Ft/ha, ültetvények vagy szántóföldi és egyéb zöldségfélék (köztük e növénykultúrák fóliás vagy üvegházi termesztését is) esetében maximum 30.000 Ft/ha. A támogatási kérelmet 2016. március 1. és 30. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálására igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 6/2016. (II. 9.) FM rendelet alapján azok a mezőgazdasági termelők, akiknek a rendeletben meghatározott földrajzi területeken 2015-ben az időjárási és más természeti események által okozott károktól eltérő, terméscsökkenésben megnyilvánuló mezőgazdasági káruk keletkezett, vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) jövedelempótló támogatást igényelhetnek. 

A támogatásra mindösszesen 100 millió Ft keretösszeg áll rendelkezésre, azonban ha túligénylés mutatkozik, akkor a támogatási összegeket arányosan visszaosztják.

A rendelet értelmében támogatásra jogosult termelő köteles nyilatkozni a mezőgazdasági kárral érintett termőföldterület nagyságáról és hasznosítási módjáról, valamint arról, hogy a mezőgazdasági kárát illegális bevándorló okozta.

Ezen támogatás esetében a kérelem alapja nem lehet azonos a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében kezelt káreseményekkel.

A kérelemhez mellékelni kell az illetékes falugazdász igazolását, mely tanúsítja az igényjogosultságot. A falugazdász az igazolást a kár bekövetkezését alátámasztó dokumentum, képi bizonyíték, vagy két tanú egybehangzó írásbeli nyilatkozata alapján állíthatja ki.

A támogatás igénybevételéhez a 10/2016. (II.15.) számú MVH közleményben rendszeresített nyomtatványt és az ahhoz szükséges mellékleteket 2016. március 1. és 30. között kell benyújtani MVH-hoz. A szükséges nyomtatvány itt elérhető. 

Forrás: www.mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.