lazar janos sajto

Egy a hvg.hu-n megjelent mai írás szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a korábbi kritikai megszólalások és a felmerült megszüntetési terv után teljesen nekiment a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak. "Ez a szervezet nem hajlandó a magyar gazdatársadalom támogatására, ezért a megszüntetése meggyőződésem szerint egy fontos dolog" – fogalmazott Lázár János egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon.  "Látom, milyen ügyekben tolnak ki a gazdákkal, megalázó, minősíthetetlen eljárás van, a legkisebb hibának is súlyos százezres, milliós következményei vannak. Visszaélnek a hatalmukkal. Itt rendszerváltásra van szükség, amit rövidesen végre kell hajtani.... az MVH nem a magyar gazdák érdekeit védi, hanem az Európai Unió pénzét védi a magyar gazdáktól, ez egészen megdöbbentő, vállalhatatlan. Érdemben kell átalakítani...."

Bővebben a hvg.hu-n itt

A hír ismét számos kényes kérdést vet fel. Az MVH "reformja" kapcsán az utóbbi 2 évben jelentős és pozitív változások álltak be az ügyintézés színvonalában és az ügyfélközpontúságban, még akkor is ha ez nem egységes, és míg egyes megyék kiemelkedően teljesítenek, mások elmaradt módszerekkel és erősen kritizálható "ügyfélorientáltsággal" működnek, a budapesti, központi háttérről nem is beszélve.  A jól teljesítő megyék és a kiemelkedő munkát végző munkatársak minden erőfeszítése ellenére úgy tűnik, hogy a gyengébb munkatársak színvonala az egész szervezetre nézve húzza le a közvélemény benyomását.

A társadalmi támadások és a Lázár János által is megfogalmazott "igény" ellenére, nem biztos, hogy retorzióként a teljes felszámolás a megoldás, ez ugyanis a várt pozitív hatások helyett súlyos következményekkel is járhat.  Ha valóban megszüntetésre kerül sor, akkor egy addigra már jól működő, összeszokott csapat kerül majd "szétbontásra" akiknek esélye sem lesz élvezni azt az eljárási szabadságot, melyet az évek óta ügyfelek által is kívánt és követelt, "Ket." (A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény) alóli kikerülés hozott meg. Pedig ebben a ciklusban lenne igazán esélye a hivatalnak, hogy megmutassa mit ért a valódi ügyfélközpontú eljárásrenden és hogy tudja azt működtetni a Ket. rugalmatlan megkötései nélkül.  

2017 elejére pályázati "nagyüzem" várható, sokan már a támogatott projeketjeik megvalósítási szakaszában lesznek. Ha a kormány valóban ekkora időzíti a kifizetéseket lebonyolító hivatal megszűntetését, akkor akarva akaratlanul, de felmerül a kérdés vajon lesz e késés a kifizetésekben?  (Információk szerint egy új szervezet felállítása és brüsszeli akkreditációja nagyjából 1,5 éves folyamat.)

Forrás: hvg.hu, palyazatihirek.eu 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.