versenykepesseg

Megjelent a VEKOP-2.2.1-16 kódszámú, "Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések"-et támogató felhívás, melynek célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése. A pályázatokat a hulladékgazdálkodás, körkörös gazdaság alprogram, az orvosi műszergyártás alprogram és a design alprogram keretein belül lehet benyújtani. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás az első két terület esetén minimum 300 millió Ft, maximum 800 millió Ft, a design terület esetén pedig maximum 500 millió Ft, akár 100%-os támogatással. A pályázatok benyújtása 2017. február 1-től 2017. március 28-ig lehetséges, kizárólag budapesti és pest megyei székhellyel, telephellyel vagy fiúkteleppel.

A kérelem benyújtása kizárólag konzorciuma formában lehetséges, maximum 5 konzorciumi taggal, melynek vezetője kis-, közép- vagy nagyvállalkozás. A támogatási kérelem benyújtására az alábbiak jogosultak:

1. Mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok (GFO 11, 226), amelyek:

  • legalább 2 lezárt, jóváhagyott, teljes üzleti évvel rendelkeznek
  • éves átlagos statisztikai állományi létszámuk a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt
  • kettős könyvvitelt vezetnek
  • Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkeznek

2. Állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok (GFO 57)

3. A tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény szerint költségvetési kutatóhelyek és ezek jogi személyiséggel rendelkező intézményei, amennyiben kutatóhelynek minősülnek (GFO 11, 32, 34, 35)

4. 2011. évi CCIV. törvény hatálya alá tartozó egyházi, illetve magán felsőoktatási intézmények (GFO 55)

Amennyiben a non-profit gazdasági társaság kutatóhely, egyházi, illetve magán felsőoktatási intézmény kutatóhely vagy költségvetési kutatóhely támogatandó tevékenysége nem minősül gazdasági tevékenységnek, úgy az általa elszámolható minden költség támogatási intenzitása 100%.

A felhíváson belüli támogatható tevékenységek az alapkutatás, az ipari kutatás és a kísérleti fejlesztés. Ezeken belül lehetséges:

  • A projekthez szükséges épület építése, korszerűsítése, bővítése, átalakítása és a szükséges alapinfrastruktúra fejlesztése
  • Eszközbeszerzés
  • Meglévő eszközök átalakítása, továbbfejlesztése

  •  

    Immateriális javak beszerzése

A pályázati felhívás elérhető itt!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.