Meghirdették az Esterházy Művészeti Díjat fiatal festőművészek részére: az Esterházy Magánalapítvány és az Uniqa Biztosító által negyedszerre kiírt pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal indulhatnak 45 év alatti magyar képzőművészek.

Az 5000 eurós (1,55 millió forint) díjat kettő, vagy három mű alkotóinak ítéli oda a független szakmai zsűri - olvasható az Esterházy Magánalapítvány szerdai közleményében.

A www.esterhazy.at/dij weboldalon való online pályázás zárónapja október 20. Az Esterházy Művészeti Díj nyertesét a november 12-i díjátadón hirdetik ki a Magyar Nemzeti Múzeumban. A díjátadó után a zsűri által összeállított anyagból kiállítás nyílik, amely november 13-tól december 6-ig látogatható.

A zsűri tagjai Sandro Droschl, a grazi Künstlerhaus, Halle für Kunst & Medien igazgatója, Fenyvesi Áron, a budapesti Trafó Galéria vezetője, Othmar Michl, az UNIQA Magyarország Zrt. vezérigazgatója, Niklai Judit, a Blood Mountain Alapítvány alapító-igazgatója,
Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója, Rieder Gábor, az ArtKartell főszerkesztője, a Gallery Weekend művészeti vezetője, Manfred Wiplinger, a bécsi Krinzinger Galéria rezidens programjának felelőse, valamint Vitus Weh, az Esterházy Magánalapítvány művészeti tanácsadója.

Az Esterházy Művészeti Díjat 2009-ben a Borsos János- és Lőrinc Lilla-alkotópárnak, Siegmund Ákosnak és Horváth Dánielnek, 2011-ben Király Andrásnak, Szabó Ábelnek és Karácsonyi László Attilának, míg 2013-ban Kaliczka Patríciának, Kovács Olíviának és Csató Józsefnek ítélte oda a szakmai zsűri.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.