Kiemelten fontos, hogy a környezettudatos nevelés már gyerekkorban elkezdődjön, és a fenntartható fejlődés ügye megjelenjen az oktatásban is. Éppen ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal közösen ismét meghirdeti az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola pályázatot.

A környezetvédelemért és az oktatásért felelős tárcák a pályázattal azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok az iskola keretein belül, a korosztályuknak megfelelő tudást és minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a fenntartható fejlődés fontosságáról.

Az Ökoiskola címmel azokat az intézményeket ismeri el a két minisztérium, amelyek rendszeresen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés gyakorlatközpontú oktatásával, valamint környezeti-, és egészségneveléssel.

Azok az intézmények, amelyek elnyerik a címet, az Ökoiskolák nemzetközi hálózatának tagjai lesznek. Emellett nagyobb eséllyel vesznek részt a környezeti nevelési, illetve a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos pályázatokon. Örökös Ökoiskola az az intézmény lehet, amely háromszor már elnyerte az Ökoiskola címet.

Az Ökoiskola cím adományozása kapcsolódik az ENSZ "A fenntarthatóságra oktatás 2005–2014" évtizedének programjához.

Bővebb információ

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.