europa bizottsag

 

Az Európai Bizottság hatvanmillió euróval támogatja a magyar-horvát gazdasági együttműködést. Az erre vonatkozó programot a bizottság kedden ismertette honlapján.

 A gazdasági kapcsolatok határokon átívelő együttműködésének erősítésére az Európai Unió Interreg 2014-2020 programja keretében Magyarország és Horvátország számára 60 millió 800 ezer eurót (mintegy 18 milliárd 300 millió forint) támogatást fogadott el, amit az unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja biztosít - közölte az Európai Bizottság. A program teljes összege 73 millió 900 euró (mintegy 22 milliárd 200 millió forint), a fennmaradó részt a két ország biztosítja.

A közlemény szerint a program mindenekelőtt a kis- és középvállalatokat, valamint a régió környezetvédelmét támogatja.
"Az együttműködés erősítése közvetlen előnyökkel jár majd a magyar és horvát határon élők számára. Célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi közösségeket és segítse a közös megoldásokat. A programnak köszönhetően erősödő együttműködés számos lehetőséget biztosít mind a magyar, mind a horvát polgárok számára, különösen a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés és az életminőség javítása területén" - mondta Corina Cretu, regionális politikáért felelős biztos.

Az Európai Unió Interreg programja 2020-ig több mint 100 együttműködési projektet irányoz elő.

A 2007-2013 közötti ciklusban is működő program közel 50 millió euró EU-támogatást helyezett ki 169 közös magyar-horvát projekthez, a határ mindkét oldalán támogatva közös fejlesztéseket.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.