Kinevezték az uniós pénzek főellenőreit PDF Nyomtatás E-mail
2010. november 19. péntek, 01:54
Orbán Viktor miniszterelnök november 17-i hatállyal kinevezte az Operatív Programok Monitoring Bizottságainak elnökeit.

Az operatív programok végrehajtását és az irányító hatóság munkáját a társadalmi partnerek, a regionális fejlesztési ügynökségek, több ellenőrző szervezet, az Európai Bizottság és az érintett kormányzati szervek képviselőiből álló monitoring bizottság felügyeli.

A miniszterelnök a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai közül Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárt a Regionális Operatív Programok Monitoring Bizottsága elnökévé, Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárt a Közlekedés Operatív Program Monitoring Bizottsága elnökévé, Fónagy János parlamenti államtitkárt a Közép-Magyarországi Operatív Program Monitoring Bizottsága elnökévé nevezte ki.

A döntés alapján továbbiakban Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program elnöke. Bencsik János , a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Környezet és Energia Operatív Program, Varga Mihály , a Miniszterelnökség államtitkára a Gazdaságfejlesztési Operatív Program elnöke lett.

Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese a Végrehajtás Operatív Program, Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az Államreform Operatív Program – Elektronikus Közigazgatás Operatív Program elnöke lett.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pedig a Társadalmi Megújulás Operatív Program Monitoring Bizottsága elnöke lett.

Forrás: vg.hu