European Comission HD Retouched

A Világgazdaság tájékoztatása szerint az Európai Bizottság jelezte a kétségeit a Kormány felé azzal a tervvel kapcsolatban, hogy Magyarország versenyképességét gyorsított támogatáslehívási gyakorlat segítségével szeretnék fokozni.

A Kormány elképzelései szerint 2016-ban 2048 milliárd forint támogatást hívnának le, 2019-re pedig kimeríteni tervezik a 7080 milliárd forintos keretet, melyet a 2014-2020-as időszakban biztosítanak számunkra.

Ennek alapköve a közbeszerzési eljárások egyszerűsítése, melynek részeként tömbszerűen keretmegállapodásokat kötnének a nyertesekkel, míg a másik technika az 50%-os előlegátalány bevezetése.

Az Európai Bizottság különösen kockázatosnak tartja az utóbbi módszert, az ilyen nagy összegű előleg kifizetéséhez ugyanis egyelőre semmiféle garanciát nem kötnek, vagyis a kifizetett támogatásoknak nincs fedezetük. Szembemegy tehát a magyar újítás az eddig bevált gyakorlattal, mely az elhúzódó beruházásokra tekintettel 10-30%-os előlegfizetést részesített előnyben. A közbeszerzési szabályozás módosításának pedig komoly hatásai lehetnek a versenyképességre, hiszen a keretmegállapodások megkötésével gyakorlatilag négy évre leszűkül a versenyeken résztvevők köre.

Forrás: vg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.